Ημερίδα ενημέρωσης του Τ.Ε.Ε. Ειδικής Αγωγής Α’ Βαθμίδας Βέροιας

Την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ημερίδα ενημέρωσης για την λειτουργία του Τ.Ε.Ε. Ειδικής Αγωγής Α’ βαθμίδας Βέροιας. Στην συγκεκριμένη ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο χώρο Γραμμάτων και Τεχνών προσκλήθηκαν και παραβρέθηκαν οι Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων και των Γυμνασίων της περιφερειακής ενότητας Ημαθίας. Επίσης, την ημερίδα χαιρέτησαν ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Διονύσης Διαμαντόπουλος και η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αναστασία Μαυρίδου.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι κύριες Αναγνώστου Ειρήνη, προϊσταμένη του ΚΕΔΔΥ Ημαθίας και η Διευθύντρια του Τ.Ε.Ε. Ειδικής Αγωγής, Άννα Ασλανίδου. Η κ. Αναγνώστου ανέλυσε τα στάδια της εκπαιδευτικής διαδικασίας και αναφέρθηκε στους μαθητές που διακρίνονται από ειδικές μαθησιακές δυσκολίες καθώς και τα χαρακτηριστικά τους.

Την ημερίδα χαιρέτησε η Διευθύντρια Β/μιας Εκπαίδευσης Ημαθίας κ. Αναστασία Μαυρίδου η όποια δεν έκρυψε την ικανοποίησή της για την δημιουργία αυτού του σχολείου καθώς και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κος Διονύσης Διαμαντόπουλος που αναφέρθηκε στους ενδοιασμούς των γονέων αναφορικά με τα σχολεία ειδικής αγωγής, αλλά και την επιτυχημένη λειτουργία του συγκεκριμένου σχολείου καθώς “απαντά” στο μεγάλο κενό ανάμεσα στη γενική και ειδική αγωγή. Η κ. Άννα Ασλανίδου ανέλυσε τη δομή του σχολείου καθώς και τα θετικά αποτελέσματα από τη πρώτη χρονιά λειτουργίας, όπως επίσης, αναφέρθηκε και στην επαγγελματική εκπαίδευση των Αμεα στο Ευρωπαϊκό αλλά και Διεθνές περιβάλλον. Τέλος, τέθηκαν ερωτήσεις από μέρους των Διευθυντών.

Να τονιστεί ότι το σχολείο λειτουργεί με 24 μαθητές, οι οποίοι φοιτούν στον τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος ενώ έχουν αρχίσει και οι διαδικασίες για την ίδρυση και του Τ.Ε.Ε. Ειδικής Αγωγής Β’ Βαθμίδας.