Βράβευση του ΕΝΕΕΓΥΛ Βέροιας στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Ποντιακός Ελληνισμός, μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον»

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 10.30 το πρωί, πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η εκδήλωση βράβευσης των μαθητικών δημιουργιών που διακρίθηκαν στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Ποντιακός Ελληνισμός, μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον». Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου και τελεί υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας. Ο διαγωνισμός οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του ΥΠΑΙΘ και  συνδιοργανωτές της εκδήλωσης βράβευσης είναι η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Σερρών, η Έδρα Ποντιακών Σπουδών του Α.Π.Θ. και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ποντίων Εκπαιδευτικών. Στην εκδήλωση βράβευσης συμμετείχαν 750 μαθητές και εκπαιδευτικοί (από 50 σχολεία), που παρέλαβαν τα βραβεία τους και παρουσίασαν τις δημιουργίες τους.

Το ΕΝΕΕΓΥΛ Βέροιας συνέπραξε με το ΕΕΕΕΚ Νάουσας, το Γυμνάσιο Νεάπολης Λασιθίου και το ΕΕΕΕΚ Αγίου Νικολάου Κρήτης και κέρδισε δύο πρώτα βραβεία και στις δύο κατηγορίες στις οποίες έλαβε μέρος, Ιστοσελίδα και  Ηλεκτρονική Σχολική Εφημερίδα. Στα πλαίσια μιας εξαιρετικής και αγαστής συνεργασίας τα οφέλη ήταν πολλαπλά. Μέσα στο διάβα των δύσκολων καιρών που διανύουμε, είναι πεποίθηση όλων μας, πως πρέπει να αντλούμε δυνάμεις για το παρόν και να οραματιζόμαστε το μέλλον, ακουμπώντας στον γερό και σκληρά δοκιμασμένο κορμό του δέντρου με τις βαθιές ρίζες. Δέντρο είναι ο Ποντιακός Ελληνισμός και ρίζες η πλούσια παράδοσή του, τα ήθη και τα έθιμα, καθώς επίσης όλα όσα πρεσβεύουν οι Έλληνες του Πόντου.

Ευχαριστούμε θερμά τον αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ημαθίας κ.Καλαϊτζίδη, ο οποίος συνέβαλλε καθοριστικά και φρόντισε για τη δωρεάν μετακίνηση των μαθητών και των εκπαιδευτικών του ΕΝΕΕΓΥΛΒέροιας και του ΕΕΕΕΚ Νάουσας, προκειμένου να παρευρεθούν στην τελετή βράβευσης.