Παρασκευή Μπομπότας

Στα πλαίσια του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων η ομάδα “Ζω στη Μεσόγειο τρώω υγιεινά ‘ με τους μαθητές /τριες και τους υπεύθυνους του προγράμματος Κωνσταντίνο Γκόγκα, Κωνσταντίνο Βασιλογλου, Δημήτριο Ζιώγα, αποφάσισαν σε αυτή τη δράση να παρουσιάσουν μια συνταγή με πλούσια διατροφική αλλα και ιστορικη αξία.Την πολύ γνωστή στις γενιές των γονιών και παππούδων μας Μπομπότα.Οι μαθητές πρώτα ενημερώθηκαν για την ιστορία του συγκεκριμένου φαγητού και πως αυτό αποτέλεσε το βασικό φαγητό της ελληνικής οικογένειας στα χρόνια του μεσοπολέμου και της Κατοχής. Επειτα έμαθαν για την πλούσια διατροφική της αξία, όπως υποστηρίζουν πλέον πολλοί σύγχρονοι διατροφολόγοι εφ όσον το καλαμποκάλευρο ως βασικό συστατικό της Μπομπότας, είναι πλούσιο σε θειαμίνη,φυλικό οξύ ,σίδηρο και ψευδάργυρο και το καλαμπόκι βρίσκεται στη βάση της Μεσογειακής διατροφικής πυραμίδας. Τελος προχώρησαν, πάντα υπό την καθοδήγηση των υπευθύνων του προγράμματος, στη δημιουργία του νόστιμου και θρεπτικού αυτού φαγητού.Η προσπάθεια της ομάδας ανταμείφθηκε από το υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα .Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν δοκιμάζοντας μια νόστιμη, υγιεινή ,αλλά και πρωτόγνωρη γι’ αυτά γεύση.