ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ” Η ΑΦΘΟΝΙΑ”

Ο τομέας Οικονομίας που λειτουργεί στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Βέροιας στα πλαίσια της ενημέρωσης Σ.Ε.Π., άνοιξε  παντοπωλείο στο χώρο του σχολείου. Τα παιδιά με διαδραστικό τρόπο, πραγματοποιούν εικονικές αγορές και πωλήσεις προϊόντων. Μαθαίνουν έτσι στην πράξη έννοιες όπως:  βασικά αγαθά, καλάθι της νοικοκυράς, χρήση χρημάτων, λίστα για σούπερ-μάρκετ και πολλά άλλα.

20171026_114259

Οι μαθητές αντιλαμβάνονται το ρόλο της συσκευασίας του προϊόντος, την προώθηση, τη διαφήμιση και γενικότερα όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε όταν αγοράζουμε ένα προϊόν όπως: ημερομηνία λήξης, τιμή και σύγκριση τιμών, ποιοτικά χαρακτηριστικά και παρόμοια προϊόντα.

Στα πλαίσια δράσης και διαδραστικής και βιωματικής μάθησης ο τομέας Οικονομίας που λειτουργεί στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Βέροιας, στο χώρο της τάξης λειτουργεί εικονική επιχείρηση πωλήσεων διαφόρων ειδών.

Εδώ οι μαθητές αναλαμβάνουν το ρόλο της πώλησης των ηχείων που υπάρχουν στην τάξη. Κάποιοι μαθητές ως υποψήφιοι αγοραστές-πελάτες και κάποιοι ως πωλητές. Γίνεται έτσι αντιληπτή η έννοια της πώλησης, της έκπτωσης, του κόστους, της περιγραφής χαρακτηριστικών των προϊόντων. Οι μαθητές αποκτούν την αίσθηση και τη γνώση των χρηματικών συναλλαγών κάνοντας υπολογισμούς και πληρωμές, δίνοντας κάθε φορά τα σωστά ρέστα σε ένα εικονικό ταμείο.

20171025_095830 20171025_094556 (2)